Üşengeçliğin Böylesi! Kağıdıyla Yenen Hamburger

Kağıdıyla Yenen Hamburger

Vitamini kağıdında zaten onun...

Brezilya’da bir hamburger zinciri şirket, yenebilir kağıt üretti.
Eater adlı bir blogda yayımlanan haberde, Bob’s adlı bir şirketin bu yenebilir kağıt fikrini pazarlama malzemesi olarak kullandığı belirtildi.
Yenebilir kağıt fikrinin lezzetli hamburgerlere ulaşmak için sabırsızlanan müşterileri daha fazla bekletmemek için ortaya çıkarıldığı belirtildi.
Yenebilir kağıdın içeriğinde tam olarak şirket tarafından belirtilmese de Çin’de pirinçten yapılan kağıtlar uzun yıllardır yeniyor.

Yenebilir hamburger kağıdı bundan 30 yıl önce çekilen Night Shift adıyla gündeme getirilmişti.

                             

Dünya daha fazla kolaylaşmaz dedik, daha da kolaylaştı. Bizden 3-5 sonraki nesil kaslarını kullanmamaktan kıpırdama yetilerini kaybedecek.

Devamını Oku

Sürekli Güncel Facebook Durum Beğendirme Ugulamaları ©2013

Facebook Durum Beğendirme Uygulaması 2013



Merhaba arkadaşlar bu yazımızda Sürekli Güncel Facebook Durum Beğendirme Uygulamalarından Faydalanabilirsiniz.

Not: Çalışmayan uygulamaları yorum olarak bildirirseniz, yenisi eklenecektir.
_____________________________________
Facebook Durum Beğendirme Uygulaması
GOLD Likes
Limit : 15
Uygulama Linkihttp://turkey-sunucu.com
 30.12.2012 Çalışıyor

_____________________________________
Facebook Durum Beğendirme Uygulaması
İfodurumbegenLimit : 25
Uygulama Linkihttp://ifodurumbegen.com
 30.12.2012 Çalışıyor
_____________________________________
Facebook Durum Beğendirme Uygulaması
Yorum Yaptırma Uygulaması %100 Çalışıyor
Limit : Uygulamadaki Kullanıcı Kadar!
Uygulama Linki : http://ademdurak.com/yorumlat
 30.12.2012 Çalışıyor
_____________________________________



Dipnot: Eğer sizinde uygulamanız varsa yorum olarak link bırakın, deneyelim çalışıyorsa listeye eklerim.
Devamını Oku

Sait Faik ABASIYANIK

Sait Faik ABASIYANIK Kimdir ?
Sait Faik ABASIYANIK Kimdir ?
(1906-1954)
Öykücü, yazar. Adapazarı'nda doğdu. İlköğrenimini burada, ortaöğrenimini ise, İstanbul ve Bursa'da yaptı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde başladığı yüksek öğrenimini yarım bıraktı. Bir süre yurtdışında kaldı. Yurda dönünce öğretmenlik ve gazetecilik yaptı, Gazete ve dergilerde röportajlar, öylükler yayımladı, kitaplar çıkardı.

Sait Faik'in ilk öyküsü Milliyet gazetesinin sanat sayfasında yayımlandı. Daha sonra başta Varlık olmak üzere çeşitli dergi ve gazetelerde basıldı, kitap olarak çıktı.

Amerika'da bulunan Mark Twain Derneği tarafından 1953 yılında '' edebiyata hizmetlerinden ötürü '', '' onur üyeliği ''ne seçildi.

Sait Faik'in Burgaz Adası'ndaki evi, ölümünden sonra müze haline getirildi. Eserleri: Semaver, Sarnıç, Şahmerdan, Medarı Maişet Motoru, Birtakım İnsanlar, Lüzumsuz Adam, Mahalle Kahvesi, Havada Bulut, Kumpanya, Havuz Başı, Son Kuşlar, Kayıp Aranıyor, Şimdi Sevişme Vakti, Alemdağda Var Bir Yılan, Az Şekerli, Tüneldeki Çocuk, Mahkeme Kapısı 
Devamını Oku

İlluminati Nedir? Türkiyede İlluminati

Türkiyede İlluminati
İlluminati masonların kurmuş olduğu dünyanın her tarafında kendinden bahsettirmeyi başarmış, gizli bir oluşumdur.İlluminati hemen hemen her türlü alanda etki göstediğini duyduğum olmuştu, fakat ben dünya müzik piyasasındaki etkisinden bahsedeceğim.

Peki Türkiyede İlluminati Kavramı Nereden Ortaya Çıktı?

Evet güzel bir soru, Türkiyede son zamanlarda sözlük, forum gibi ortamlarda illuminatiden çok bahsettiler ve bahsetmeyede devam ediliyor, aslında illuminati hakkında tek bir bilgi bile vermiyorlar bilinç altına yerleştiriyorlar gelecek nesillerin.Bir diğer ifade ile illuminati sübliminal mesajlarla Türkiyede etki yarattı.İlluminatinin işareti üçgen içinde göz sembolüdür.Türkiyede gündeme gelmek için veya gündemde kalmak için illuminatiyi alet edenler var.Örneğin
Okan Bayulgenin tek gozlu piramit tshirtu.Tarkan’ın tek göz hareketinden dolayı Tarkan hakkında herkes birşeyler yazdı, çizdi ileri zamanlarda tarkan mesaj içerikli hareketlere devam ederse tam olarak kesinleşir.

Türkiyede olduğu gibi dünyadada illuminati geniş bir etki alanına sahiptir. En basitinden hemen hemen dünya müzik piyasasını avuçlarının içi gibi kontrol edebiliyorlar.Nasıl oluyorda böyle istedikleri herhangi bir sanaçıyı yüksek yerlere getiriyorlar dimi, bu tarikat seçtikleri sanatçıya maddi olarak her türlü yardımı yapıyorlar, beat, reklam, klip gibi konularda profesyonel olarak yardım ediyorlar.Bu şekilde yükselttikleri dünyaca tanınan isimlerden bazılarını sayalım; Jay-Z, Kanye West, Rihanna ve daha sayabileceğimiz birçok isim.


Devamını Oku

Tarihte Nobel'i Reddedenler

Alfred Nobel


Dünyadaki bilim adamlarını, yazarları, kısaca insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek için verilen ve alanındaki kişilerin hayalini kurduğu Nobel Ödülü'nü istemeyenler olduğu gibi, yaşadıkları ülkelerdeki liderlerin baskısıyla alamayanlar da var.

İsveçli kimyager ve mühendis, dinamitin mucidi Alfred Nobel'in Stockholm'de 1896'da açıklanan vasiyetnamesiyle kurulan derneğin verdiği Nobel ödülleri 1901'den bu yana Edebiyat, Fizik, Kimya, Tıp ve Barış alanında dağıtılıyor.



Nobel'e Yüz Çevirenler;
Le Duc Tho
1973'te Vietnam barışına yaptığı katkıdan dolayı ödül aldığı açıklanan  Vietnam  Başbakanı  Le Duc Tho o dönemde Vietnam'ın içinde bulunduğu durum nedeniyle ödülü almadı.

Jean-Paul Sartre
Hayatı boyunca tüm resmi ödülleri almayı reddeden Fransız yazar Jean-Paul Sartre, 1964'te Nobel Edebiyat Ödülü'nü de geri çevirmiştir.
Liderlerin Baskısından Dolayı Alamayanlar;

Almanya Adolf Hitler hükümeti, Richard Kuhn (Kimya, 1938), Adolf Butenandt (Kimya, 1939) ve Gerhard Domagk'ın (Fizyoloji veya Tıp, 1939) ödüllerini almasına izin vermedi. 1958'de Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Boris Pasternak, Sovyetler Birliği'nin baskısıyla ödülü reddetti.

Hapisteyken Ödül Alanlar;
Alman barış eylemcisi ve gazeteci-yazar Carl von Ossietzky 1935'te, Myanmar'ın demokrasi yanlısı muhalefet lideri Aung San Suu Çii 1991'de ve Çinli muhalif yazar Liu Şiaobo'da Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Myanmarlı muhalif lider kabul konuşmasını geçen yıl Norveç'in başkenti Oslo'da yaptı.

Bir önceki yazımız olan Dünya'nın En Zeki İnsanı başlıklı yazımızda Dünyanın En Zeki İnsanı hakkında bilgi edinebilirsiniz...
Devamını Oku

Muşlu Yıllar

Bana yumruk atma, flash tv muş

Efenims muş efsanemiz, cümleten muşlu yıllar demeyi ihmal etmemiş.

İzlemeyenler veya tekrardan izlemek isteyenler için;


Devamını Oku

Dünya'nın En Zeki İnsanı

Dünyanın En Zeki İnsanı Kim Ung-Yong
Kim Ung-Yong
Kim Ung-Yong 210 IQ'su ile tarihin en zeki adamı. 8 Mart 1962'de Kore'de doğan Kim Ung-Yong isimli süper dahi, dünyanın en zeki insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. 3 yaşında Hanyang Üniversitesine kabul edilen, 4 yaşında üniversiteye gitmekle kalmayıp aynı zamanda o yaşta Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce dillerine de halim olan Young, bu alanda da ayrı bir rekorun sahibi. (Daha sonraları Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce, Japonca ve Korece dillerinde de uzmanlaştı.) 5 yaşına bastığında en zor integral ve diferansiyel denklemlerini çözebilen dahinin IQ'sunun 210'un üzerinde olduğu söyleniyor. 6 yaşına kadar fizik bölümünde misafir öğrenci olarak okuyan Yong, 7 yaşında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından davet aldı. 1974 yılında üniversitedeyken NASA'da araştırmalara başlayan Yong, 15 yaşını doldurduğunda Colorado Üniversitesi'nde Fizik Doktorası'nı yaptı.

Bir önceki yazımız olan Depeche Mode Geliyor başlıklı yazımızda Depeche Mode 2013 İstanbul Konseri hakkında bilgi edinebilirsiniz...
Devamını Oku

Depeche Mode Geliyor

Depeche Mode 2013 İstanbul Konseri

Depeche Mode üçüncü kes İstanbul'a geliyor. 2009 yılında Türkiye'de verecekleri konserleri, solist Dave Gahan'ın rahatsızlığı nedeniyle iptal olan grup, 17 Mayıs 2013'ye Maçka Küçükçiftlik Partk'ta hayranlarıyla yeniden buluşacak. Daha önce 2001'de Abdi İpekçi'de, 2006'da ise Kuruçeşme Arena'da konser veren Depeche Mode, 2009'daki iptal edilen konserden sonra çok sayıda Türk hayranı tarafından merakla bekleniyordu. 2013'te çıkacak ve ismi henüz belli olmayan albümlerinin tanıtım turu kapsamında Türkiye'ye gelecek olan grup, müzik tarihinin en başarılı elektronik müzik grubu olma unvanına sahip.
Devamını Oku

Sürü Psikolojisi | 200 Koyun İntihar Etti!

Sürü piskolojisi
Sürü psikolojisi 200 can aldı! Bir koyun uçurumdan atlayınca 200 koyun da peşinden gitti. İşte sürü psikolojisi kurbanı olan koyunların dramı… 

Kars’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Kötek Köyü’nde merada otlayan 800 koyundan 200′ü sürü psikolojisi kurbanı oldu.

Karakuş Köyü’nde yaşayanlara ait 800 koyundan oluşan sürü, önceki gün Kötek Köyü mevkiinde iki çoban tarafından otlatılmaya götürüldü. Öndeki bir koyun sarp kayalıklardan karşı yamaca geçmek için atlayınca arkasındaki sürü peşinden gitti.

Art arda atlayan koyunların bir bölümü kayalıklara çarpıp aşağı yuvarlandı. Uçurum dibine düşen 200 kadar koyun telef oldu, 30 kadarı ise ölmeden kesildi. Köye 5 kilometre uzaklıktaki yerde meydana gelen olaya arkadaşı ile beraber sabah çay içerken tanık olduğunu kaydeden çoban Cevat Arslan, “Koşarak gittiğimde koyunlar atlamaya başlamıştı. Mani olmaya çalıştım ama kurtaramadım. Üzerime sanki koyun yağıyordu. Ağlayarak köye gittim ve gördüklerimi anlattım” diye konuştu.

Köylülerden Selçuk Bayraktar ise zararın düşündüklerinden de fazla olduğunu söyledi. Bayraktar, “Köyde her ailenin ortalama 20 koyunu vardı. Bu olay hepimizi zarara uğrattı” dedi.

Bir önceki yazımız olan 2013 Yılı Resmi Tatil Günleri başlıklı yazımızda 2013 tatil günlerin hakkında bilgi edinebilirsiniz...
Devamını Oku

2013 Resmi Tatil Günleri

2013 Resmi tatil günleri, 2013 Resmi tatilleri ne zaman, 2013 tatil günleri
2013 Resmi tatil günleri ?, 2013 Resmi tatilleri ne zaman ?, 2013 tatil günleri ?
Tatil günlerini takip etmek memurundan öğrencisine kadar tüm Türk insanının en büyük huylarındandır. Ne de olsa tatil yapmayı çok seven bir yapımız var yani :). Yılın ilk gününe her zamanki gibi tatille başlıyoruz, Salı gününe denk geliyor ve yılbaşı tatilini aylar öncesinden bekleyenler tanıyorum :). 2013 yılında bütün bayramlar hafta içine denk geliyor.
2013 Yılı Resmi Tatil Günleri

Yılbaşı: 1 gün tatil - 1 Ocak Salı
Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı: 1 gün tatil - 23 Nisan Salı
Emek ve dayanışma günü: 1 gün tatil - 1 Mayıs Çarşamba
Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı: 1 gün tatil - 19 Mayıs Pazar
Ramazan bayramı arifesi: Yarım gün tatil - 7 Ağustos Çarşamba
- Ramazan bayramı 1. gün 8 Ağustos Perşembe
- Ramazan bayramı 2. gün 9 Ağustos Cuma
- Ramazan bayramı 3. gün 10 Ağustos Cumartesi
Zafer bayramı: 1 gün tatil - 30 Ağustos Cuma
Kurban bayramı arifesi: Yarım gün tatil - 14 Ekim Pazartesi
- Kurban bayramı 1. gün 15 Ekim Salı
- Kurban bayramı 2. gün 16 Ekim Çarşamba
- Kurban bayramı 3. gün 17 Ekim Perşembe
- Kurban bayramı 4. gün 18 Ekim Cuma
Cumhuriyet bayramı: 1.5 gün 28 - 29 Ekim Pazartesi - Salı 
Devamını Oku

27 Sayısının Uğursuzluğu


Amy Winehouse’un 27 yaşındayken evinde ölü bulunması, müzik dünyasında genç yaşta hayatını kaybeden ünlü isimleri hatırlattı. Jimmy Hendrix’den Janis Joplin’e, Kurt Cobain’den Jim Morrison’a genç yaşta ölüp efsane olan isimlerin hep 27 yaşında olması resmen kıllandırdı beni. Kıllanmışken biraz daha kurcalayayım dedim;

Jimi hendirx neden öldü, jimi hendirx kaç yaşında öldü
Jimmy Hendrix (27 Kasım 1942 – 18 Eylül 1970): Uykusunda kusarak boğuldu ve hayatını kaybetti.
Janis Joplin neden öldü ?, Janis Joplin kaç yaşında öldü ?
Janis Joplin (19 Ocak 1943 – 4 Ekim 1970): Los Angeles’taki Landmark Motor Hotel’de aşırı dozda eroin yüzünden hayatını kaybetti.
Kurt Cobain kaç yaşında ölmüştür ?, Kurt Cobain neden ölmüştür ?
Kurt Cobain (20 Şubat 1967 – 5 Nisan 1994): Seattle’daki evinde ölü bulundu. Resmî açıklamada kendisini av tüfeğiyle kafasından vurduğu açıklandı.
Jim Morrison neden ölmüştür ?, Jim Morrison kaç yaşında ölmüştür ?
Jim Morrison (8 Aralık 1943 – 3 Temmuz 1971): Paris’te ölümü nedeniyle gömülürken ve gömüldükten sonra bile sonsuz bir söylenti James’in arkasından devam etti. James’in esrarı hala sürmektedir. Onlarca farklı ölüm teorisi vardır.

Brian Jones neden ölmüştür ?, Brian Jones kaç yaşında ölmüştür ?
Brian Jones (28 Şubat 1942 – 3 Temmuz 1969): Rolling stones üyelerinden İngiliz müzisyen Brian Jones ve gitar armonika çalıyordu. Aynı zamanda sitar ve marimba da çalan Jones, 1969′da Rolling Stones’dan ayrıldı. 1 ay geçmeden Jones, kendi yüzme havuzunda ölü olarak bulundu.


Robert Johnson neden ölmüştür ?, Robert Johnson kaç yaşında ölmüştür ?
Robert Johnson (8 Mayıs 1911 – 16 Ağustos 1938): Amerikalı blues şarkıcısı Johnson, hayranlarına göre ruhunu şeytana satmıştı. Gitarının akorunu şeytanın yaptığı söylenirdi. Kimsenin yanında gitarına akort yapmaması bu efsanenin büyümesine neden olmuştu. 16 yaşındayken karısını kaybeden Johnson, çalıştığı barın sahibi tarafından karısıyla yattığı için zehirlenerek öldürüldüğünde 27 yaşındaydı.


Mia Zapata neden ölmüştür ?, Mia Zapata kaç yaşında ölmüştür ?
Mia Zapata (25 Ağustos 1965 – 7 Temmuz 1993):
The Gits punk grubunun şarkıcısı Mia Zapata, 1993′te Seattle’da önce tecavüze uğradı, sonra öldürüldü. Katili ancak 2002 yılında tesadüfen bulundu.

Devamını Oku

Polise Taş Fırlatır Gibi Davul Fırlatan Çılgın Holigan

Merhabalar efenims bu kateformizde, sizlerle komik bulduğum fotoğraf ve gifleri paylaşacağım, bu yazı blogumdaki ilk yazı olduğu için biraz şeettim, neyse efenims bugünkü ilk gifimizi paylaşıyorum :)

                               Polise davul atan holigan
Devamını Oku